Ungdommen nu til dags -Har virkelig brug for ro!

For noget tid siden blev jeg hyret til at undervise i yoga på Høje Taastrup gymnasium i anledning af gymnasiets fødselsdag. Der var fire timer sat af til det og jeg havde 25 elever i et ganske almindeligt klasselokale.

Jeg har efterhånden en del erfaring med at undervise mennesker jeg ikke har mødt før, så min umiddelbare taktik var at tage det som det kommer. Det jeg hurtigt erfarede var:

-Eleverne var på ingen måde vant til at mærke deres krop. Måske bruge den, men ikke mærke den.

-Eleverne syntes det var helt OK at lade være med at gøre noget hvis de ikke havde lyst. Det resulterede i, at lige så snart det blev det mindste anstrengende blev eleverne både skræmte (“jeg har helt vildt ondt i lænden!”) og modvillige (“jamen jeg har ikke lige lyst til at lave den her”)

-Når de endelig fik lov at ligge ned og jeg langsomt guidede dem gennem deres krop, blev de stille. Men først der. Og selvfølgelig var der nogen der faldt i søvn (det er i øvrigt heller ikke unormalt blandt voksne selvom det er utilsigtet)

fire timer er enormt lang tid at bruge på noget du aldrig har gjort før og som du har svært ved.

Men på en eller anden måde fik vi alligevel sammen skabt et rum, hvor det var fint at prøve og fint at fejle. Fint at være sig selv, med alle hormonerne rullende rundt i kroppen og lemmer fulde af vokseværk.

Jeg gik derfra med mange nye erfaringer og ikke mindst troen på, at hvis vi tillader hinanden ro og rum til at mærke os selv, kan det ikke gå helt galt. Selvom det selvfølgelig var HELT anderledes da jeg var barn 🙂